Inzending - Bert Stevens Orthesebouw B.V.

Ga naar de inhoud

Inzending

Ingezonden door Ghislaine Belvroy:

Een aantal jaren geleden hebben wij van Mark Mekenkamp de vraag gekregen of wij misschien iets voor hem konden betekenen voor zijn handbike.
Met zijn lange lichaam was hij op zoek naar meer ondersteuning in zijn handbike, hiervoor hebben we een mooie oplossing kunnen maken.

In die tijd maakte hij nog geen gebruik van een zitorthese. Er is hem toen een aanbod gedaan, dat wanneer hij er aan toe zou zijn, wij hem in de paskussens zouden zetten om eens te kijken wat een orthese hem zou kunnen bieden. Met het doel om een goede compacte zitorthese voor hem te maken.

Hier is ongeveer 1,5 jaar overheen gegaan voordat hij zelf de knoop had doorgehakt.
Hij had zelf een aanvraag gedaan bij de gemeente die dit bij de gecontracteerde partij neergelegde die ons opdracht gaf om voor Mark een orthese te maken.

De passing is thuis gedaan en het verdere traject van passen/meten was thuis en soms bij ons op de werktplaats. Dit heeft tot een mooie compacte en goede orthese geleid waar Mark meer rust in het zitten had dan daarvoor. In dit filmpje is het tijd voor een tweede nieuwe orthese, de voorgaande orthese heeft hij ruim 2 jaar goed in gezeten. Hierbij de wens van Mark om toch iets meer rechtop te zitten +/- 2a3 graden. Dit keer is de afdruk op het Roessingh in Enschede gemaakt.

Ghislaine, de vriendin van Mark, heeft gevraagd of het goed was of zit dit mocht filmen om het proces vast te leggen. Ze vlogt voor stichting MEE en wou dit graag gebruiken voor een van haar vlogs. Aangezien alle partijen akkoord waren is hier het resultaat:

Terug naar de inhoud