KNRB - Bert Stevens Orthesebouw B.V.

Ga naar de inhoud

KNRB

PERSBERICHT:

Bert Stevens Orthesebouw supplier van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond
 
De Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) heeft met Bert Stevens Orthesebouw een sponsorovereenkomst getekend voor 2016 en 2017. De supplier voorziet de KNRB van op maat gemaakte zitortheses in de boten van Paralympische roeiers Alexander van Holk, Esther van der Loos en Corné de Koning.
 
Bert Stevens Orthesebouw kan op ieder gewenst onderstel een zitorthese inbouwen, dus ook in een roeiboot. Alle onderdelen worden op maat gemaakt. Inmiddels zijn de Paralympische roeiers voorzien van een op maat gemaakte orthese met de door hun gewenste afwerking. De wensen van de roeiers waren leidend in het ontwerp. Algemeen directeur Monica Visser van de roeibond is dan ook verheugd over de samenwerking met Bert Stevens Orthesebouw. “Hoe mooi is het dat we onze Paralympische roeiers van het beste materiaal kunnen voorzien op weg naar Rio.”
 
Bert Stevens, directeur van het gelijknamige bedrijf, is een bekende in de sportwereld en houdt wel van een uitdaging: “In de ruim 30 jaar dat ik ortheses maak en de laatste 15 jaar met een eigen bedrijf  hebben we de meest uiteen lopende verzoeken gekregen, zoals een lig-paardrijzadel, aangepaste rolstoelen voor het WK basketbal en een boogschiet kruk voor Phillip Bottomley (nationaal para- handboogschutter).” Maar ook stoel- en zitaanpassingen voor de motorsport of een speciale zitting voor een vliegtuigstoel worden door Bert Stevens Orthesebouw uitgevoerd. Meest recent is een orthese in een aangepaste zeilboot geplaatst en is gestart met een zitorthese voor boccia speler Nick Peters uit Nijmegen.


Voor meer informatie over het Para-roeien klik hier
Corné de Koning en Esther van der Loos

Zij komen uit in het TAmix2x- veld (Trunk Arms)

We begonnen zoals altijd met het maken van een afdruk en het verzamelen van informatie voor een basisplan.
We kwamen er snel achter dat er dit keer hele andere eisen aan ons product gesteld gingen worden.

Voor Corné en Esther was het doel om een zo minimale zitorthese te maken die toch instelbaar is voor een optimale positie in de boot. Het zijn uiteindelijke 2 hele kleine "zitjes" geworden waarbij ze zelf in iedere stap van het proces de regie hadden. Voor Corné  mocht het zo stug en hard mogelijk voor Esther is er iets meer comfort aanwezig.

     Klik hier voor meer informatie


Alexander van Holk

Alexander komt uit in het ASM1x veld : Arm Shoulder klasse.
De regels zorgen ervoor dat hij tot aan zijn borstbeen gefixeerd in de boot zit. Onze inzet was om hem één met de boot te laten worden. In het proces hebben we een aantal versies gemaakt en getest om zo tot een totaal oplossing te komen.

We zijn er in geslaagd om een zeer licht en minimalistiche orthese inclusief frame aan te bieden.

Klik hier voor meer informatieTerug naar de inhoud