Specials - Bert Stevens Orthesebouw B.V.

Ga naar de inhoud

Specials

Biomechanische verstelbare rug:

Dit is een gedeelde orthese gemonteerd op een biomechanisch rugelement. Hiermee worden schuifkrachten die ontstaan bij het gebruik van de rugverstelling voorkomen. Er zijn verschillende mogelijkheden om deze oplossing te realiseren, wij hebben een eigen biomechanische constructie en recent zijn er elektrische onderstellen die voorzien zijn van een biomechanisch scharnier waarop wij onze orthese inbouwen.
    
 Zitorthese voor in de auto.

Deze orthese is uitgevoerd als autostoel met een 4punts veiligheidsgordel.
De orthese is op een maatwerk frame inclusief autobodemplaat gemonteerd. De klant kan hierdoor gebruik maken van de auto als bijrijder.
Zitorthese gemonteerd op duw/wandelwagen.
Dit is dezelfde orthese als hierboven alleen dit keer gemonteerd op een duw/wandel wagen.
    
Zitorthese voor op een boot.

Deze orthese, inclusief maatwerk frame, voor op een boot. De klant kan goed ondersteund het water op.
Voorheen was dit niet mogelijk, aangezien er aan boord niet voldoende ruimte was voor een rolstoel. De orthese is afneembaar, waardoor deze zowel op het onderstel van de rolstoel als op het bootframe te gebruiken is.
    
Zitorthese met dynamische rug-element:
Deze orthese biedt een permanente ondersteuning voor zowel een scoliose, een lordose en een kyfose bij spasme. Voorheen duwde de cliƫnt zich uit de orthese en was vervolgens niet in staat terug te komen in de juiste positie. De orthese is ontwikkeld om de krachten van het spasme op te vangen. Hierdoor worden schuif- en duwkrachten voorkomen, waardoor de klant goed in de orthese blijft zitten. Door de permanente ondersteuning van het lumbale en laag thoracale gebied beleeft de klant een optimale ondersteuning in zowel een actieve als passieve houding.
Terug naar de inhoud